Chez Charles, wat is dat eigenlijk?

Chez Charles opende zijn deuren in 2017 aan de Groenplaats in Antwerpen en groeide in geen tijd uit tot een populaire brasserie. Hoewel, brasserie dekt de lading niet volledig. Met een zonnig terras en een gezellige binnenruimte is Chez Charles zeker ideaal voor een koffie of belegd broodje. Maar Chez Charles heeft daarnaast een eigen catering voor afhaalgerechten en bereidt ook lunchgerechten. Je zou kunnen zeggen dat Chez Charles een Restaurant, Brasserie & Verswinkel in één is.

Dat is een hele mondvol. Wie komt er dan eigenlijk langs bij Chez Charles?

Met een locatie in het kloppend hart van Antwerpen bedient Chez Charles een divers publiek. Er zijn natuurlijk de studenten en werkenden uit de directe omgeving die ‘s middags snel langskomen voor de belegde broodjes Antwerpen. Maar er zijn o
ok families die genieten van een pannenkoek op het terras en toeristen die halt houden voor een koffiepauze.

Waarom zou ik Chez Charles dan een bezoekje moeten brengen?

Het terras met uitzicht over de Groenplaats is zeker één van de pluspunten, maar ook de gezellige binnenruimte is ideaal om even op adem te komen tijdens een drukke dag. Daarnaast is er de snelle bediening en het uitgebreide menu, met voor ieder wat wils.

Tof. Wat staat er dan precies op het menu bij Chez Charles?

Teveel om op te noemen. De belegde broodjes zijn een absolute topper en worden ber
eid met het kwaliteitsbeleg van Charles (voorheen Cock’s Fresh). Er zijn de klassiekers, zoals een broodje ham of kaas, maar Chez Charles heeft ook meer exotische broodjes op het menu. Bijt bijvoorbeeld eens in een broodje Italiano, bereid met Italiaanse ham, rucola, pesto, parmezan en zongedroogde tomaten, en waan je even in Italië.

Dat klinkt heel lekker, maar heeft Chez Charles ook veel gezonde maaltijden?

Natuurlijk. Wat dacht je van een salade met kip, een fruitige smoothie, een heerlijke Griekse of hoeveyoghurt met fruit en granola? Met de handige icoontjes kan je aan de verstoog bovendien in één oogopslag zien welke producten arm aan zout of vet zijn, of lactose- gluten- of allergenenvrij zijn.

Ik wil liever een warme maaltijd. Kan ik daarvoor ook bij Chez Charles terecht?

Geen probleem. Bij Chez Charles vind je een ruim assortiment aan take away maaltijden. Je hoeft ze alleen nog even op te warmen voor een gezond en lekker avondmaal. Het stoofvlees blijft de favoriet bij velen, maar ook een andere klassiekers, zoals macaroni, spaghetti of balletjes in tomatensaus, behoren tot de mogelijkheden. Klinkt goed voor tijdens een drukke werkweek. Dit weekend komen mijn grootouders komen op bezoek. Zouden zij Chez Charles ook leuk vinden? Zonder twijfel. Trakteer hen bijvoorbeeld op een pannenkoek met koffie op het terras met uitzicht op de kathedraal.

Oké, maar op zondag ontbijt ik toch liever thuis. Heeft Chez Charles ook brood en charcuterie?

Er is op zondag inderdaad niets zo leuk als een uitgebreid ontbijt. Bij Chez Charles kan je daarom ook terecht voor brood, gebak en pistolets alsook fijne vleeswaren en charcuterie.

Zijn jullie ook open op zondag? Natuurlijk. Chez Charles is elke dag doorlopend open van 8 uur tot 22 uur, ook op zondag.

Ik vergeet het bijna te vragen. Waar vind ik Chez Charles precies?
Op de Groenplaats 33, vlak aan de Antwerpse kathedraal. Tot snel.